Kurum Adı : Yukarı Karavaiz Ortaokulu
WEB Adresi : http://yukarikaravaizortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Gaziantep Araban Yukarı Karavaiz Mahallesi / Yukarı Karavaiz Ortaokulu

VİZYON
Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile ilçemiz ve ilimizde tercih edilen, takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip, ilçemiz ve İlimiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmada öncü, geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan, evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen, bir okul olmaktır.

MİSYON
Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir eğitim ve bilimsel kültürü oluşturmak ve özgüveni tam ,toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.

BAŞARILAR
Okulumuz 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında 16 Ortaokulun Katıldığı Bilgi Yarışmasında ilçe ikincisi Olmuştur. Okulumuz 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında 16 Takımın Katıldığı Futbol Turnuvasında Tüm Rakiplerini Yenerek ŞAMPİYON Olmuştur.

Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı :

Derslik Sayısı : Atölye-İşlik Sayısı :
Fen Laboratuarı Sayısı : BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
Isınma Şekli : Kalorifer
Öğretim Şekli : Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Başlama 08:30 - Bitiş 15:00
Misafirhane
Bina Kodu : İnternet Bağlantısı :

LOJMAN BİLGİLERİ
Lojman Sayısı :
Lojman Bilgisi :

YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçeye 14 km, il merkezine ise 79 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Okulumuza öğrenci ulaşımı servis ile öğretmen ulaşımı kendi imkanlarıyla yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Yukarı Karavaiz Mahallesi Araban İlçesi GAZİANTEP ayrıca Google Earth veya Google Haritalar programında arama çubuğuna 37°27´31.2"N 37°48´42.1"E koordinatlarını girerek okulumuzun uydudan görünümüne de ulaşabilirsiniz.